Verkiezingen | goed georganiseerd voor gemeenten | training | e-learning
17157
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17157,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Verkiezingen

SEP ontzorgt en ondersteunt gemeenten met e-learning en klassikale trainingen
over de verkiezingen, in samenwerking met dePublieksZaak.

Een goede organisatie is het halve werk

De organisatie van verkiezingen is geen sinecure. Het is van groot belang dat de projectleider en het projectteam op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het verkiezingsproces en de instructies van de Kiesraad. Voor een gemeente is het belangrijk dat de uitvoering goed gebeurt, door personen met kennis van zaken. Voorafgaande aan de verkiezingen is een actualiteitentraining voor het projectteam en trainingen voor stembureauleden cruciaal en bepalend voor de goede uitvoering.

SEP werkt al drie jaar met autoriteit Ruud Heemskerk van dePublieksZaak. Leren leren en ondersteunen op actuele thema’s van gemeenten is de gezamenlijke passie van SEP en dePublieksZaak en de samenwerking is verder geïntensiveerd met een integraal aanbod voor projectleiders of projectteams van verkiezingen en trainingspakketten voor stembureaus.

Verkiezingspakketten stembureaus

De trainingspakketten voor stembureauleden, uitgevoerd door SEP in samenwerking met dePublieksZaak, zien er als volgt uit:

  • Verkiezingspakket Basis
  • Verkiezingspakket Plus
verkiezingen e-learning

E-learning voor stembureauleden

De interactieve e-learning is ontwikkeld voor voorzitters, stembureauleden en tellers. Het grote voordeel van e-learning is dat het per individu kan worden aangeboden, altijd en overal beschikbaar is en zonder veel regelwerk ingezet kan worden. De e-learningmodule bevat naast informatie ook oefenvragen en een afsluitende toets. Er wordt individueel getoetst, waardoor u zelf het kennisniveau van deelnemers kunt monitoren. U heeft de mogelijkheid om tellers een aparte, kortere e-learning te laten volgen.

Training voor projectleiders

Verkiezingen is geen dagelijkse activiteit en bijna elk jaar is er een andere stemming. Om die reden is het belangrijk én praktisch om jaarlijks voorafgaande aan het organiseren ervan een actualiteitentraining voor projectleider c.q. projectteam te volgen bij een vakinhoudelijk deskundige. Ruud Heemskerk van dePublieksZaak is al 20 jaar deze autoriteit.

Interesse?