Netwerkdag Privacy en Informatieveiligheid

Helemaal bij in één dag

Woensdag 29 mei
CISO's, FG's en ENSIA-coördinatoren
Gratis inschrijven
Shah Sheikkariem geeft presentatie

Op woensdag 29 mei 2024 organiseren we voor de 9e keer de Landelijke Netwerkdag! Zoals je van ons gewend bent behandelen we – als dé e-learningspecialist voor de overheid – ook op deze dag de meest actuele thema’s.

Peter Zinn
keynote

Peter Zinn

Peter vertaalt thema’s rondom cybersecurity, privacy en informatieveiligheid moeiteloos naar de dagelijkse werkpraktijk, met oog voor de mogelijkheden én keerzijden van moderne technologieën. Op de netwerkdag neemt deze cybersecurity-expert ons hierin mee, bevlogen en energiek, met heldere taal.

Als presentatie- en speechtrainer weet hij namelijk als geen ander hoe je een boodschap overbrengt – en hij is nooit te beroerd om de nodige tips en trucs met zijn publiek te delen.

Workshops

Tijdens de netwerkdag zijn er workshoprondes. Lees hieronder uit welke workshops je kunt kiezen!

Inzoomen op de AVG-certificatiestandaard: de verdieping

Uniek! In deze sessie gaan we dieper in op de essentie van BC5701 certificeringsstandaard en de specifieke procesbenadering die deze kent voor AVG-certificering.
Aan de hand van voorbeelden nemen we de bouwblokken van deze standaard door. We gaan in op de relatie met informatiebeveiliging zoals deze volgt uit de AVG en de BIO.
We gaan aan de slag met een stappenplan waarmee je kunt starten met een succesvolle implementatie. Aan de hand van hoofdstuk 7 (personeel) laten we zien hoe je op een praktische manier de kennis over de AVG en deze standaard op peil krijgt en houdt.

Christian Oudenbroek

Christian Oudenbroek

CEO Brand Compliance

De impact van de AVG-certificatiestandaard op de rol van de FG

Met de komst van de AVG werd duidelijk dat er een taak is weggelegd voor enerzijds de formele toezichthoudende rol van de FG en anderzijds de rol van de privacy officer. Gemeenten en andere overheidsorganisaties hebben de laatste jaren een groeiproces meegemaakt en langzaamaan is er meer aandacht voor de aantoonbaarheid van de AVG compliance. Maar: wat heb je aan kennis en vaardigheden nodig om de AVG aantoonbaar juist te implementeren? En hoe zou de rol van privacy officer en FG ingevuld moeten worden anno 2024? Zeker met de komst van de AVG-certificatiestandaard zien wij een nog meer veranderende rol voor deze functies. In deze sessie gaan privacy officers en FG’s in gesprek met elkaar over de veranderende rol onder begeleiding van Joost Holstvoogd en Theo Verheggen

Joost Holstvoogd

Joost Holstvoogd

Piims
Theo Verheggen

Theo Verheggen

SEP

De CISO 2.0 met de komst van de BIO2: wat verandert er voor de rol van de CISO?

Met de komst van de BIO werd duidelijk dat er een formele rol voor de CISO is weggelegd. Gemeenten en andere overheidsorganisaties hebben de laatste jaren een groeiproces meegemaakt en langzaamaan is de rol van CISO goed belegd in de organisatie. Op landelijk niveau is het functieprofiel van de CISO uiteengezet. Maar: hoe wordt de rol van de CISO nu precies ingevuld? En hoe zou deze ingevuld moeten worden anno 2024 door de laatste inzichten van de NIS2 en de komst van de BIO2? In deze interactieve sessie gaan we in gesprek over de noodzakelijke kennis en competenties van de CISO.

Frank Roumans

Frank Roumans

Cuccibu
Tim Florack

Tim Florack

Cuccibu

Grip op opleiden met het juiste profiel: de BIO en AVG per functie

Een profiel geeft grip, dat kan iedereen je vertellen. Maar functieprofielen moeten wel aansluiten op de praktijk. Hoe zit dat precies met de profielen rondom de AVG? Die vraag stond centraal tijdens de AVG-regiodag. Meer dan 40 privacy-professionals gingen er toen over in gesprek. De uitwerking daarvan is nu een feit: een standaard profielindeling die aansluit op de AVG-certificatiestandaard. In deze sessie worden deze profielen gepresenteerd – én getoetst, met jouw hulp.

SEP Beeldmerk

Adviseurs leren & ontwikkelen

SEP

Hoe ziet de dag eruit?

09:00 - 09:45

Inloop en ontvangst

09:45 - 10:00

Welkom door Ingrid

10:00 - 10:45

Keynote-spreker Peter Zinn

10:45 - 11:15

Fika – koffie en ontmoeten

11:15 - 12:00

Workshopronde 1

12:00 - 13:00

Lunch met Surinaamse broodjes

13:00 - 13:45

Workshopronde 2

13:45 - 14:15

Fika – koffie en ontmoeten

14:15 - 15:00

Workshopronde 3

15:10 - 15:10

Afsluiting

15:10 -

Netwerkborrel

Scherpenkampweg 53
6545 AL Gelderland

Waar?

Bij SEP!

Graag verwelkomen we je in het SEP paviljoen. Dé plek om de sfeer en energie van SEP te beleven.

 

SEP Nijmegen
Scherpenkampweg 53
6545 AL Nijmegen

Bereikbaarheid

Het paviljoen is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

 

Kom je met het openbaar vervoer? Wij regelen een shuttle vanaf het station naar de netwerkdag!

Beleef de CISO-netwerkdag 2023