SEP | Verkiezingspakketten | training en e-learning voor stembureauleden
17178
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17178,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Verkiezingspakketten voor stembureaus

SEP biedt in samenwerking met dePublieksZaak twee verkiezingspakketten voor stembureauleden aan. Stembureauleden moeten op de dag van de verkiezingen hun taak effectief en volgens de wet kunnen uitvoeren, ongeacht hun rol. Tussen het aantrekken en benoemen van stembureauleden blijkt vaak een gat te ontstaan, waardoor er een groot tekort dreigt aan kwalitatief inzetbare stembureauleden. Om de kwaliteit te borgen, wordt van stembureauleden gevraagd (al dan niet vrijblijvend) een training te volgen en  een certificaat te behalen. SEP en dePublieksZaak ondersteunen u in de leervorm die bij u past.
verkiezingen e-learning

e-learning

Middels het verkiezingspakket Basis worden personen via e-learning tot kundige stembureauleden opgeleid. Het grote voordeel is dat het per individu kan worden aangeboden, altijd en overal beschikbaar is en zonder veel regelwerk ingezet kan worden. Voorzitters, stembureauleden en tellers kunnen dezelfde module volgen, maar u heeft ook de mogelijkheid om tellers een aparte, kortere versie van de e-learning te laten volgen. In deze module staan de taken per rol uitgelegd, maar in de basis volgt iedereen dezelfde instructie. Bij deze module hoort een aantal oefenvragen en een afsluitende toets. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een klassikale training voor de stembureauleden in plaats van e-learning.

Het doornemen van de reguliere e-learning duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten, het uitvoeren van de toets circa 15 minuten. De module voor de tellers is korter, deze duurt ongeveer 10 tot 15 minuten om door te nemen.

Er is geen maximum aan het aantal deelnemers.

verkiezingen training

e-learning + klassikale training

Laat u ontzorgen door het verkiezingspakket Plus. In dit programma worden de deelnemers net als in het Verkiezingspakket Basis tot kundige stembureauleden getraind met de e-learning, aangevuld met een klassikale training voor voorzitters. Herhaling is de kracht van leren. Ook al volgen de voorzitters de e-learning, toch is uit de praktijk gebleken dat de meest ideale mix de blended variant is: e-learning voor alle stembureauleden en een klassikale verdiepende training voor de (rol van de) voorzitters.

De klassikale training duurt twee uur en wordt uitgevoerd door dePublieksZaak. Per bijeenkomst kunnen maximaal 40 voorzitters deelnemen.

Meer informatie of een uitgewerkt voorstel ontvangen?