SEP | Software tools voor (lokale) overheidsinstanties - ISMS (Information Security Management System)
17361
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17361,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Tooling

ISMS

Het beschikken over een ISMS is noodzakelijk om de informatieveiligheid van uw organisatie te borgen. Als gemeente of gemeenschappelijke regeling wilt u voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG). Vaak is dit een complexe situatie waarbij van u wordt verwacht dat u de opzet, het bestaan én de werking organiseert. Ter ondersteuning hiervan wordt een Information Security Management System (ISMS) ingezet. SEP biedt samen met partner Pepperflow drie pakketten: ISMS Basis, Plus en Pro.

 

Wij ontwikkelen door vanuit de behoefte van de klant. Zo besparen we tijd en maken we het makkelijker om informatieveiligheid te borgen in uw organisatie. Het ISMS van SEP kent veel functionaliteiten. De ENSIA-module binnen het ISMS en de speciale functionaliteit voor samenwerkende organisaties maken het u nog gemakkelijker.

ISMS dashboard SEP

Privacytool

privacytool

De Privacytool is té slimme oplossing voor de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De AVG is sinds 25 mei 2018 van kracht. Hierin staat expliciet het transparantiebeginsel opgenomen. Voor gemeenten betekent dit dat er altijd een actueel zicht moet zijn op alle verwerkingen van persoonsgegevens die plaatsvinden. Dit wordt door de Privacytool van SEP ondersteund.

 

De Privacytool bestaat daarnaast uit verschillende functionaliteiten, bijvoorbeeld een gezamenlijke kennisdatabase, waardoor gemeenten kunnen profiteren van de kennis van andere gemeenten.

Samen staan we sterk!