Regiobijeenkomsten voor CISO en FG | Permanent en cyclisch verbeteren
19597
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19597,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

speciaal voor CISO en FG

09.30 - 13.00

Meerdere data en locaties

Gratis inschrijven

Kom naar een van onze inspirerende regiobijeenkomsten
Privacy en BIO-logisch in control, zó doe je dat!

Kom naar een van onze inspirerende regiobijeenkomsten

Privacy en BIO-logisch in control, zó doe je dat!

 

 Tijdens de regiobijeenkomsten nemen we de BIO onder de loep. Hoe zorgen we ervoor dat we in control komen én blijven? Wat betekent dit eigenlijk voor de ENSIA? En, in hoeverre lopen de BIO en de AVG hand in hand? Kortom: het belooft weer een mooie dag te worden met inspirerende sessies. Na de regiobijeenkomsten ga je met overzicht, inzicht en samenhang naar huis.

Locaties en data

Dit jaar zullen de regiobijeenkomsten worden gehouden bij de volgende gemeenten:

27 augustus – gemeente Woensdrecht

05 september – gemeente Berg en Dal (locatie Groesbeek)

10 september – gemeente Tilburg

26 september – gemeente Hellendoorn (locatie Nijverdal)

01 oktober – gemeente Westerkwartier (locatie Zuidhorn)

03 oktober – gemeente Katwijk*

* Let op: het programma van de regiobijeenkomst bij de gemeente Katwijk is van 13.00 tot 16.30. Het programma begint met een lunch en kent dezelfde opbouw als het ochtendprogramma.

Het programma

09.30 – 09.45

Ontvangst met koffie en thee

09.45 – 10.30

Sessie 1: Let’s go BIO!

10.30 – 11.15

Sessie 2: En wat betekent dat voor de ENSIA?

11.15 – 11.30

Fika (koffie en thee)

11.30 – 12.15

Sessie 3: BIO en AVG partners in crime?

12.15 – 13.00

Afronding en terugblik

De sessies

Let’s go BIO!

Strategie en plan voor een succesvolle implementatie

door: Tim Florack – Cuccibu, Daniël Bloemers – Cuccibu

Op 1 januari 2020 wordt de BIO van kracht als normenkader voor informatiebeveiliging. In vergelijking met de BIG zijn op voorhand al twee cruciale verschillen te benoemen. Ten eerste is dat de verantwoordelijkheid voor een veilige informatievoorziening wordt belegd bij lijnmanagers (afdelingshoofden). Ten tweede gaat de BIO uit van een risico-gedreven aanpak met een benadering per informatiesysteem. Welke strategie kiest u voor het implementeren van de BIO en hoe vertaalt u dit in een projectplan? Wat is de impact op uw organisatie, de mensen, de processen en tools? In deze workshop nemen wij u mee in de vragen én de antwoorden.

Wat betekent dat voor de ENSIA?

Slim kiezen van de ENSIA-BIG naar de ENSIA-BIO

door: Patriek Nouwen – Cuccibu

Door de opgedane ervaring in de afgelopen jaren begint de ENSIA-verantwoording voor veel organisaties op routinewerk te lijken. De verantwoording over 2019 zal net als in eerdere jaren plaatsvinden op basis van de BIG. Voor het jaar 2020 zal ENSIA zijn aangepast aan de BIO, hiervoor wordt een pilot uitgevoerd. Hoe gaat dit werken en welke keuzes kunt u nu al maken?

Zijn BIO en AVG partners in crime?

Hoe versterken de BIO en de AVG elkaar?

door: Haykush Hakobyan – Cuccibu

De AVG schrijft voor hoe organisaties dienen om te gaan met de privacy van de persoonsgegevens die ze verwerken. De AVG gaat uit van een risico-gedreven aanpak, waarbij u maatregelen dient te treffen voor de risicovolle verwerkingen. Daarmee lijken de AVG en BIO volledig hand in  hand te gaan. Werkt dit ook zo in de praktijk en wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle samenwerking? Hoe kunt u de werelden van de CISO, FG en PO bij elkaar brengen en elkaar laten versterken. In deze workshop presenteren we de verhalen uit de praktijk.