Open dag SEP | We zijn verhuisd naar ons nieuwe paviljoen!
19553
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19553,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Paviljoen SEP

30 augustus 2019

va. 14.00u

SEP is verhuisd!
En dat vieren we graag met jou tijdens onze open dag.
Sinds 1 april 2019 werken wij vanaf ons nieuwe adres, in het SEP Paviljoen! We hebben hard gewerkt om van deze plek een fijne werkplek te maken waar we ons thuis voelen. Dit willen we graag aan jullie laten zien.
Kom je kijken?
Kinderdorp Neerbosch
Een korte historie van de plek en het paviljoen

Wij werken op een bijzondere plek met een rijke geschiedenis. Verborgen op een industrieterrein vind je Kinderdorp Neerbosch. Vanaf het midden van de 19e eeuw huist Neerbosch wezen die korte of lange tijd niet bij hun ouders kunnen wonen. Het is het begin van de jeugdzorg in Nederland. De kinderen gaan naar school en leren een vak. Sinds de opening van de weesinrichting zijn meer dan 20.000 kinderen hier opgegroeid.

 

Vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw krijgen maatschappelijke en pedagogische ontwikkelingen meer grip op jeugdzorg in Nederland en ook op het Kinderdorp. Kinderdorp Neerbosch verandert en de oude gebouwen maken plaats voor nieuwe die meer privacy en begeleiding voor de jongeren geven. Er worden diverse honingraatpaviljoens gebouwd. Deze fungeren als gezinshuizen en begeleide kamerbewoning.

 

Tot 2000 zijn deze paviljoens in gebruik door jeugdzorg. Hierna verlaat de jeugdzorginstelling Neerbosch. Nu zijn er maatschappelijke instellingen op het terrein actief, zoals kinderopvang, voortgezet speciaal onderwijs en een autistisch centrum. Alle paviljoens op het terrein van Neerbosch hebben een maatschappelijke insteek.

 

De geschiedenis van Kinderdorp Neerbosch is te bekijken in het Van ’t Lindenhoutmuseum op het terrein (www.vantlindenhoutmuseum.nl).

Zoals je ziet hebben we keihard gewerkt

En 30 augustus zie je het resultaat!

Locatie
SEP
Scherpenkampweg 53
6545 AL Nijmegen
Zien we je dan?