Mini-congres 2019 voor HRM | Permanent en cyclisch leren
19570
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19570,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

speciaal voor HRM

09.30 - 13.00

Meerdere data en locaties

Gratis inschrijven

Kom naar het mini-congres:
Leren leren met e-learning in de (lokale) overheid

Leren met e-learning is hot!

 

Tijdens het mini-congres krijg je antwoord op de vragen wat e-learning is en voor jouw organisatie kan betekenen! Je leert hoe leertrajecten succesvol in de organisatie geïmplementeerd kunnen worden en op welke thema’s e-learning kan worden ingezet.

 

Kortom:

Kom naar een van onze inspirerende mini-congressen en laat je verrassen!

Locaties en data

Dit jaar zal het mini-congres plaatsvinden in de volgende gemeenten en op de volgende data:

03 oktober – gemeente Katwijk

06 november – gemeente Noordoostpolder

Het programma

09.30 – 09.45

Ontvangst met koffie en thee

09.45 – 10.30

Sessie 1: Waarom leren met e-learning?

Alles wat je nodig hebt om de moderne leervorm e-learning te kunnen selecteren

10.30 – 11.15

Sessie 2: Hoe introduceer je e-learning succesvol in de organisatie?

Over het leren leren met moderne leervormen zoals e-learning en het beproefde didactisch model

11.15 – 11.30

Fika (koffie en thee)

11.30 – 12.15

Sessie 3: Welke leerlijnen en combinaties zijn er beschikbaar?

12.15 – 13.00

Afronding en lunch

De sessies

Waarom leren met e-learning?

Alles wat je nodig hebt om de moderne leervorm e-learning te kunnen selecteren

door: Ingrid van Zeeland – directeur SEP

Waarom is leren met e-learning zo hot? En wat is nu eigenlijk e-learning? Waar let je op als je e-learning moet selecteren voor thema’s in de eigen organisatie? Hoe toets je de studeerbaarheid van e-learning? En hoe breng je resultaten in beeld?

 

Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in deze inspirerende sessie, gegeven door Ingrid van Zeeland. Na deze sessie heb je concrete handvatten om e-learning te selecteren wat voldoet aan studeerbaarheid en didactisch model. Je krijgt na afsluiting een overzicht met selectiecriteria die je kunt hanteren in je eigen organisatie.

Hoe introduceer je e-learning succesvol in de organisatie?

Over het leren leren met moderne leervormen zoals e-learning en het beproefde didactisch model

door: Bianca Swinkels – projectleider (digitale) leertrajecten SEP

Je wilt op specifieke thema’s de moderne e-learning in de organisatie invoeren. Maar hoe doe je dat? Gaan medewerkers spontaan e-learning volgen? De praktijk leert van niet. Om die reden heeft SEP een beproefd didactisch model ontwikkeld wat de leercultuur bevordert en bijdraagt aan het leren leren met e-learning.

 

Ervaringsdeskundige Bianca Swinkels werkt al jaren als adviseur en begeleider bij het implementeren van e-learning binnen de (lokale) overheid. Bianca deelt haar ervaringen met u op een inzichtelijk en herkenbare wijze met als voorbeeld thema’s informatieveiligheid en privacy. Na afloop van deze sessie beschik je over een didactisch model, met een willekeurig thema, waarmee je aan de slag kunt in je organisatie.

Welke leerlijnen en combinaties zijn er beschikbaar?

door: Theo Verheggen – redacteur en educatief schrijver e-learning SEP

Er is al veel aan e-learning specifiek voor de (lokale) overheid beschikbaar. Je krijgt een kijkje in de keuken van SEP waar e-learning wordt ontwikkeld. Wat komt er kijken bij het ontwikkelen van e-learning? Welke combinatiemogelijkheden zijn er om e-learning met klassikale trainingen in te zetten zodat je op efficiënte en effectieve wijze het leren ondersteunt?

 

E-learning kan zeer divers worden ingezet: voor een introductieprogramma voor nieuwe medewerkers, voor specifieke terugkerende thema’s zoals beleidsnota’s schrijven, integriteit, inkoop, informatieveiligheid, privacy, zaakgericht werken, digitale vaardigheden, lean management, planning- en controlcyclus en nog veel meer! Ook wordt e-learning breed ingezet op thema’s die permanente vakinhoudelijke educatie vragen zoals het domein Burgerzaken, Belastingen, ARBO/VCA,  etc. En tenslotte is er nog de actualiteit die je op snelle en effectieve wijze in de organisatie wil implementeren, zoals bijvoorbeeld het thema ondermijning of ransomware.

 

Na afloop van deze sessie krijg je inzicht in het e-learning vakgebied en weet je welke e-learning beschikbaar is, al dan niet gecombineerd met klassikale trainingen. Theo Verheggen heeft zeer ruime ervaring bij universiteit in het ontwikkelen van (digitale) lesstof en neemt u mee in de wereld van de e-learning.