SEP | ISMS 5.0 + PMS - Software tools voor de (lokale) overheid
19346
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19346,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ISMS 5.0 + PMS

Bent u al een tijd op weg met informatieveiligheid en/of privacy en is de organisatie toe aan de gehele Plan-Do-Act-Check cyclus?
Dan is het ISMS 5.0 + PMS het antwoord voor u. Deze applicatie stelt u in staat om de normenkaders rondom informatieveiligheid en privacy integraal te implementeren en beheren. Bovendien kunt u informatieveiligheid en privacy inrichten in de planning- en controlcyclus.
Functionaliteiten

Het ISMS 5.0 en PMS omvat alle functionaliteiten van zowel het ISMS 4.0 als de Privacytool 2.0 en meer!

Gemakkelijke workflow

Zichtbare historie

Eigen maatregelen toevoegen

Wizardfunctie - zelf (D)PIA's uitvoeren

Projectmatig werken aan de maatregelen

Dashboard en dwarsdoorsneden

PDCA-cyclus ISMS 5.0

Gemakkelijke workflow

Met een intuïtieve en gemakkelijke workflow is het voor de gebruiker eenvoudig om de status van de maatregelen bij te werken. U kunt als CISO of FG optreden in de controlerende rol en verantwoordelijkheid daar leggen waar het hoort. U bepaalt welke maatregelen u uitvraagt en hoe vaak. De medewerker hoeft enkel op een link te klikken om een update te geven over de status van de betreffende maatregel of verwerkersovereenkomst. De rest van de organisatie wordt betrokken door deze gemakkelijke workflow.

Zichtbare historie

Voor een auditor is het van belang om de historie zichtbaar te hebben in de wijzigingen. Met het ISMS 5.0 + PMS is de historie altijd zichtbaar. Door de auditor zelf toegang te geven tot de applicatie, kan de auditor zelf de status en historie bekijken. Dat scheelt u tijd.

Eigen maatregelen toevoegen

Met het ISMS 5.0 + PMS voegt u naar wens maatregelen toe die niet in een van de normenkaders aanwezig is.

Wizardfunctie – zelf (D)PIA’s uitvoeren

De (D)PIA-wizard is een praktische tool voor het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments (DPIA). De (D)PIA’s zijn vooringevuld door vakinhoudelijke deskundigen en stelt u in staat om de eigenaar van een verwerkingsactiviteit zélf de (D)PIA te laten uitvoeren. De wizard is intuïtief en eenvoudig te vullen.

Projectmatig werken aan de maatregelen

Als u al enige tijd onderweg bent, zult u merken dat de uitvoering van de maatregelen verschilt. Er zullen grote maatregelen bij zitten die vragen om diepgang en een projectmatige aanpak. Met het ISMS 5.0 + PMS kunt u projectmatig werken en per maatregelen actielijsten koppelen.

Dashboard en dwarsdoorsneden

Naast het volgen van de normenkaders, is het in kaart brengen van de aanwezige risico’s en bijbehorende maatregelen misschien nog wel belangrijker. U heeft de mogelijkheid om de diverse normaenkaders aan uw risico’s te verbinden, zodat u snel en gemakkelijk dwarsdoorsneden kunt bekijken en kunt toevoegen aan uw dashboard. Door ook het dashboard van uw collega’s te vullen met uw (tijdelijke en permanente) selecties legt u focus en stuurt u.

Meer informatie?