SEP | Software tools voor (lokale) overheidsinstanties - ISMS (Information Security Management System)
17338
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17338,page-parent,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

ISMS

Als gemeente of gemeenschappelijke regeling wilt u voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG). Vaak is dit een complexe situatie waarbij van u wordt verwacht dat u de opzet, het bestaan én de werking organiseert.
Ter ondersteuning hiervan wordt een Information Security Management System (ISMS) ingezet.


Wij ontwikkelen door vanuit de behoefte van de klant.

Zo besparen we tijd en maken we het makkelijker om informatieveiligheid te borgen in uw organisatie.

SEP bundelt haar krachten met Pepperflow om u als gemeente of gemeenschappelijke organisatie optimaal te kunnen ondersteunen. Afhankelijk van de situatie en/of ambitie van de gemeente.

Functionaliteiten

Ons ISMS heeft meerdere functionaliteiten, zodat u praktisch kunt monitoren, plannen en bewaken. Met de gebruiksvriendelijke dashboards en rapportages ziet u in één overzicht welke maatregelen geïmplementeerd zijn of moeten worden.

ISMS dashboard SEP

Praktisch monitoren, plannen en bewaken

Met ons ISMS voorziet u de beheer- én beveiligingsmaatregelen zelf van notities, planning, actiehouders en eventueel budget en uren of mailnotificaties. Hierdoor monitort u de situatie en houdt u ten alle tijden overzicht. Aan elke beveiligingsmaatregel wordt een eigenaar toegekend binnen de organisatie. Daarnaast kunt u per maatregel notificaties instellen waardoor actiehouders automatisch worden aangestuurd via de mail. Het ISMS is praktisch, handzaam én compleet.

Overzichtelijk dashboard

In één overzicht zien welke maatregelen deels, volledig of nog niet zijn geïmplementeerd en van welke maatregelen u de risico’s accepteert en niet van toepassing verklaart. Op elk moment rapporten kunnen genereren per normenkader, status, eigenaar, actiehouder, aangesloten organisatie etcetera. We blijven de mogelijkheden uitbreiden.

big2ketting

Documenten én eigen documenten

Het ISMS is gevuld met ruim 200 voorbeelddocumenten voor alle normenkaders (DigiD, BRP, Suwinet, BAG, etc.). Deze zijn vooringevuld met uw eigen specifieke gegevens. De procedures in deze documenten worden door SEP op actualiteit bijgehouden. Dat scheelt u veel tijd, ook bij de verantwoording via de ENSIA-tool! Op elk moment kunt u documenten opnieuw genereren naar de actualiteit. Geen onnodige ballast doordat documenten zijn gekoppeld aan de maatregel die van toepassing is. U heeft tevens de mogelijkheid tot het invoegen en uploaden van eigen documenten(sjablonen) indien u afwijkt van de standaard.

 

Zoek- en exportfunctie

Het ISMS beschikt over een eenvoudige en brede zoekfunctie in de beheer- en beveiligingsmaatregelen én in de documenten.

Daarnaast is er een exportfunctie. Daarmee kunt u gegevens exporteren waardoor deze eenvoudig in een ander systeem kunnen worden geïmporteerd.

Privacy en passende beveiligingsmaatregelen

U kiest met het ISMS van SEP voor een gevuld ISMS. Hiermee heeft u al toegang tot alle documenten van de passende beveiligingsmaatregelen op het gebied van privacy, zoals incidentregistratie, dataclassificatie, correctie van persoonsgegevens, inzagerecht van persoonsgegevens, geheimhouding, verwerkersovereenkomst en meldplicht datalekken.

Speciaal voor samenwerkende organisaties

Sinds begin 2017 heeft het ISMS een extra functionaliteit voor samenwerkende organisaties (SO). Met deze extra functionaliteit heeft u overzicht, mét behoud van eigen verantwoordelijkheid. U kunt koppelen aan (meervoudige) gemeenschappelijke regelingen, andere gemeenten óf organisaties (O) die moeten voldoen aan de BIG. Als samenwerkende organisatie belegt u een gedeelte van de maatregelen bij een andere organisatie. Maar u wilt totaaloverzicht blijven behouden, want ook ENSIA beschouwt u als één organisatie.

ENSIA-module

SEP heeft een ENSIA-module ontwikkeld. Deze kan automatisch of handmatig worden gevuld vanuit het ISMS van SEP. Als u de ENSIA al heeft ingevuld bij de overheid, dan kunt u de gegevens importeren in onze ENSIA-module, en van daaruit het ISMS laten vullen. Zo bent u snel op weg met ENSIA.

Het ISMS van SEP groeit mee

Het ISMS van SEP groeit mee met uw behoeften. Wijzigingen worden in overleg met en op aangeven van gebruikers doorgevoerd.
SEP wil gemeenten helpen, ondersteunen en ontzorgen.

Gebruikers weten waarom ze ons kiezen.

Implementatie en dienstverlening

Wij bieden diverse vormen van dienstverlening aan, in samenwerking met onze partner Cuccibu:

Meer informatie?