SEP | ISMS - Software tools voor de (lokale) overheid
19312
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19312,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

ISMS

Bevindt u zich in een fase waarin u overzicht en inzicht wilt in de maatregelen en verantwoording rondom informatieveiligheid? Bent u hier als CISO of met een kleine groep in de organisatie verantwoordelijk voor?
Met het ISMS bent u snel op weg, beschikt u over actuele content, houdt u overzicht en kunt u zich verantwoorden richting de ENSIA.
Functionaliteiten
Ons ISMS heeft meerdere handige functionaliteiten, zodat u praktisch kunt monitoren, plannen en bewaken. Met de gebruiksvriendelijke dashboards en rapportages ziet u in één overzicht welke maatregelen geïmplementeerd zijn of moeten worden.

Documenten én eigen documenten

ENSIA-lijst gekoppeld aan maatregelen

Dashboard en rapportages

Monitoren, plannen en bewaken

Zoeken en exporteren

Eenvoudige koppeling met samenwerkende organisaties

Documenten én eigen documenten

Het ISMS is gevuld met honderden voorbeelddocumenten. Deze content is vooringevuld met uw eigen specifieke gegevens middels variabelen. De procedures in deze documenten houdt SEP op actualiteit bij. Dat scheelt u veel tijd! Daarnaast kunt u eigen documenten en sjablonen uploaden indien u wenst.

Monitoren, plannen en bewaken

Binnen het ISMS voorziet u zelf de beheers- én beveiligingsmaatregelen van notities, planning, actiehouder, eventueel budget en uren of mailnotificaties. Zo monitort u de situatie en houdt u overzicht.

ENSIA-lijst gekoppeld aan maatregelen

SEP ontwikkelde een aparte ENSIA-lijst die geïntegreerd is in het ISMS. Door onze eigen ENSIA-lijst te integreren, legt u als organisatie snel en efficiënt verantwoording af met behulp van een export.

Zoeken en exporteren

Met de zoekfunctie kunt u op diverse manieren zoeken in de beheers- en beveiligingsmaatregelen en documenten. Daarnaast beschikt het ISMS over een exportfunctie waarmee u eenvoudig gegevens exporteert.

Dashboard en rapportages

In één overzicht ziet u welke maatregelen deels, volledig of nog niet zijn geïmplementeerd. Op ieder moment kunnen rapportages gegenereerd worden per normenkader, status, eigenaar, actiehouder, et cetera.

Eenvoudige koppeling met samenwerkende organisaties

Speciaal voor samenwerkende organisaties (SO) is er de mogelijkheid om te koppelen met (meervoudige) gemeenschappelijke regelingen of andere organisaties (O). Het ISMS borgt de eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van informatieveiligheid en privacy en geeft tegelijkertijd inzicht en een totaaloverzicht.

Meer informatie?