Regiobijeenkomsten voor afd. Burgerzaken | Permanent en cyclisch leren
19608
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19608,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

speciaal voor afd. Burgerzaken

09.30 - 13.00

Meerdere data en locaties

Gratis inschrijven

Kom naar een van onze inspiratiedagen en krijg
Een kijkje in de keuken van de doorontwikkeling, nut en noodzaak van e-learning

E-learning Burgerzaken is hot!

Er is al veel e-learning beschikbaar. Maar wat is e-learning en wat kan het voor jouw organisatie betekenen? Bij de inspiratiedag krijg je hier antwoord op en krijg je inzichten in het vergemakkelijken van het verkiezingsproces. Hoe? Dat vertellen we je bij tijdens de inspiratiedag!

 

Kortom:

Kom naar onze inspirerende inspiratiedag Burgerzaken en laat je verrassen!

Locaties en data

Dit jaar zullen de inspiratiedagen worden gehouden op de volgende locaties:

19 november – Dienst Dommelvallei, locatie Nuenen

28 november – Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

3 december – Gemeente Bronckhorst

Het programma

09.30 – 09.45

Ontvangst met koffie en thee

09.45 – 10.30

Sessie 1: Verkiezingen in 2020/2021: kwaliteit e-learning en organisatie stembureaus geïntegreerd!

10.30 – 11.15

Sessie 2: Effectief en efficiënt leren in het vakgebied Burgerzaken

11.15 – 11.30

Koffie en thee

11.30 – 12.15

Sessie 3: Leerlijnen, leervormen en e-learning gekoppeld aan het diplomastelsel NVVB

12.15 – 13.00

Afronding en lunch

De sessies

Verkiezingen in 2020/2021: kwaliteit e-learning en organisatie stembureaus geïntegreerd!

Elke keer opnieuw is het organiseren van de verkiezingen een flinke klus. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het werven van stembureauleden, het opleiden van deze doelgroep en het organiseren van de bemensing in de stembureaus. Dat kan wel een heel stuk gemakkelijker!

 

Organiseren van het leren geïntegreerd met het organiseren van de verkiezingen. Dat is toch de toekomst? Die toekomst is er nu al. De afgelopen maanden hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Je ziet in een LIVE demo hoe de e-learning volledig integraal is verwerkt in een applicatie die ook de organisatie van de stembureaus een stuk gemakkelijker maakt. Na afloop van deze sessie beschik je over inzicht aan welke criteria leveranciers moeten voldoen om het verkiezingsproces makkelijker te laten verlopen!

Effectief en efficiënt leren in het vakgebied Burgerzaken

door: Ingrid van Zeeland – directeur SEP

Waarom is leren met e-learning op het vakgebied Burgerzaken zo hot? En wat is nu eigenlijk e-learning? Waar let je op als je e-learning moet selecteren voor thema’s in je eigen vakgebied? Hoe toets je de studeerbaarheid van e-learning? En hoe breng je resultaten in beeld?

Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in deze inspirerende sessie, gegeven door Ingrid van Zeeland. Na deze sessie heb je concrete handvatten om e-learning te selecteren wat voldoet aan studeerbaarheid en didactisch model. Je krijgt na afsluiting een overzicht met selectiecriteria die je kunt hanteren in je eigen organisatie.

Leerlijnen, leervormen en e-learning gekoppeld aan het diplomastelsel NVVB

door: Theo Verheggen – redacteur en educatief schrijver SEP

Er is al veel aan e-learning specifiek voor de (lokale) overheid beschikbaar. U krijgt een kijkje in de keuken van SEP waar e-learning Burgerzaken wordt ontwikkeld. Wat komt er kijken bij het ontwikkelen van e-learning? Welke combinatie-mogelijkheden zijn er om e-learning met klassikale trainingen in te zetten zodat u op efficiënte en effectieve wijze kunt leren?

 

E-learning kan zeer divers worden ingezet: voor nieuwe medewerkers burgerzaken, voor het bijhouden van de vakkennis en voor het behalen van de permanent educatiepunten (diplomalijn NVVB). Maar ook als naslagwerk voor de KCC-medewerkers en zoekfunctie voor front- en backoffice is e-learning geschikt. En tenslotte is er nog de actualiteit die je op snelle en effectieve wijze in de organisatie wil implementeren, zoals bijvoorbeeld het thema identiteitsfraude waarvan je zeker wilt zijn dat het team Burgerzaken aantoonbaar over deze kennis beschikt.

 

Na afloop van deze sessie heb je inzicht hoe e-learning wordt ontwikkeld en welke beschikbaar is voor het vakgebied Burgerzaken, al dan niet gecombineerd met de leervorm klassikale trainingen, gekoppeld aan leerlijnen per profiel. Theo Verheggen heeft zeer ruime ervaring bij universiteiten in het ontwikkelen van (digitale) lesstof en neemt je mee in de wereld van de e-learning Burgerzaken.