Informatiebijeenkomst Burgerzaken - SEP
19245
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19245,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

8 april 2019

13.00 - 16.30

Beilen

Gratis inschrijven

Kom naar onze informatie- en inspiratiebijeenkomst
Permanent en cyclisch leren bij Burgerzaken

Het vak Burgerzaken is dynamisch en verandert continu.

Heb je het gevoel dat de kennis op het vakgebied van Burgerzaken in je gemeente is geborgd? Is er aandacht voor permanent leren en ruimte voor ontwikkeling? Of hop je van module naar module en worstel je met de keuze welke modules voor jou van toepassing zijn?

 

Kun je als team Burgerzaken permanent bijblijven op je vakgebied op een manier die past binnen de beschikbare tijd én binnen het beschikbare budget?

 

Ja, dat kan! Wij laten zien hoe je dit kunt aanpakken.

 

Kom naar onze inspirerende bijeenkomst en laat je verrassen!

Locatie

Gastgemeente is de gemeente Midden-Drenthe die haar gemeentehuis beschikbaar stelt voor deze inspirerende bijeenkomst.

Gemeente Beilen
Raadhuisplein 1
9411 NB Beilen
Het programma

13.00 – 13.30

Ontvangst met koffie en thee

13.30 – 14.15

Permanent en cyclisch leren borgen in de gemeente, hoe doe je dat?

door: Ingrid van Zeeland, directeur SEP

Het is voor gemeenten nog niet gewoon om permanent en cyclisch te leren. Terwijl 20% van het vakgebied Burgerzaken jaarlijks wijzigt! Dat betekent dat het voor de professional van Burgerzaken wel degelijk nodig is. Maar hoe doe je dat in je organisatie? Welke leervormen zijn er en hoe zet je die slim in voor je eigen team? Welke leervormen kunnen bijdragen aan permanent leren, op een manier die behapbaar is qua tijd en geld?

14.15 – 15.00

Wat zijn combinatiemogelijkheden van leren? Wat is er op het gebied van Burgerzaken allemaal te leren en in welke vormen?

door: Jeroen Busse, directeur MariënburgGroep

Gebaseerd op leerlijnen en profielen binnen het vakgebied Burgerzaken: wel of niet gecombineerd e-learning met klassikaal (blended), e-learning, klassikaal, begeleiding, experts aan het woord, actualiteitentrainingen, terugkomdagen.

15.00 – 15.15

Pauze met Surinaamse lekkernij

15.15 – 16.15

Dialoog en inventarisatie

Dialoog over het vakgebied Burgerzaken en inventarisatie van de gewenste leervormen per gemeenten binnen de regio Noord-Nederland.

16.15 – 16.30

Terugblik en afronding

Sprekers

De bijeenkomst is bedoeld om inzicht te krijgen in de leervormen en de wijze waarop dat in de eigen organisatie geborgd kan worden. De inhoudelijke en inspirerende bijeenkomst zal worden geleid door Ingrid van Zeeland, directeur SEP en Jeroen Busse, directeur MariënburgGroep.

Beiden hebben ruime ervaring bij gemeenten in het vakgebied Burgerzaken en/of leren. Ingrid van Zeeland werkte ruim 20 jaar bij diverse gemeenten en Jeroen Busse werkt sinds 10 jaar als directeur bij MariënburgGroep en is gespecialiseerd in Burgerzaken bij gemeenten.